Az LPG technika

Az LPG technika

Az LPG technika az LPG eszközökkel a szövetek mobilizálását célozza. Az LPG Louis Paul Guitay, a terápiás masszírozó készülék feltalálójának nevét jelöli. 
Louis Paul Guitay egy autóbalesetet követően visszamaradt hegeit a szöveteket mobilizáló, ún. "Skin Fold Rolling" kezelést kapott. Számos kezelés után Louis Paul Guitay változást tapasztalt a Skin Fold technikában, mivel minden orvos más-más manőverekkel, eltérő ideig kezelte. Ekkor született meg az a szándék, hogy a módszert konzisztenssé és megismételhetővé tegye a vákuum segítségével, amely kezelés közben megemeli a bőrt és azt két motorizált henger segítségével masszírozza.
Az LPG technika szabadalmaztatott módszer, amely során a készülék kezelőfeje hullám formájában beszívja a bőrt, majd elengedi azt. A motorizált hengerek különböző sebességgel, egymástól függetlenül, azonos vagy ellentétes irányban mozognak, a bőr állapotától függően. A program intenzitása személyre szabható. A készülék intelligens szoftvere segítségével a program intenzitása a szövetek jellegzetességeinek és a kezelés céljának figyelembe vételével személyre szabható.

 

Az LPG technika története

Azok a terapeuták, akik a Cellu M6 gépet eredményesen alkalmazták nők hátfájásának kezelésére, azt tapasztalták, hogy ezeknél a pácienseknél a hátfájás csökkenése mellett a cellulit (narancsbőr) állapota is szépen javult. Az elért javulás olyan jelentősnek bizonyult, hogy Louis Paul Guitay a terápiás alkalmazási mód mellett célzottan a cellulit kezelésére kezdte ajánlani a készüléket. Ehhez kapcsolódóan az LPG egy fiziológiai és patológiai adatokon alapuló, sajátos módszertant dolgozott ki a következő tartalommal:

 • Globális módszertan, amely során a törzs masszírozásával a medencetáji és hasi keringés javulása érhető el
 • Szövetek mobilizálása meghatározott manőverekkel, amelyek az érrendszerre, a nyirokrendszerre és a vérkeringésre hatnak, mivel ezek érzékenyen reagálnak a környező szövetek mozgására
 • Szabályozott szívóerő a szövetek érzékenységének és vastagságának megfelelően
 • Megszakítás nélküli, átlagosan tizennégy (hetente két) alkalomból álló kezeléssor, 35-45 perces kezelésekkel.

Mivel ez a módszertan egy specifikus és innovatív megoldást jelent a cellulit kezelésében, az LPG úgy döntött, önálló nevet ad a módszernek. Így született meg az "Endermologie" védjegy, amelyet 1998 áprilisában jegyeztek be.

 

A Cellu M6 Keymodule i kezelés

Az Endermologie® a kötőszövet kezelésének leghatékonyabb és legkíméletesebb, garantáltan fájdalommentes módszere.

A kezelés során az LPG Cellu M6 Keymodule i szépségipari gépet alkalmazzuk a cellulit állapotának javítására, alakformálásra, a keringés javítására. A gép egyedülálló kezelőfejének köszönhetően a technológia ezen felül lehetővé teszi a toka- és karkezelést, az ödéma kezelését, a relaxálást, a megereszkedett bőr kezelését, az égési hegek, forradások kezelését is.

cellulit, azaz narancsbőr a mai kor esztétikai népbetegsége. A nyirokrendszer elégtelen működése miatt a zsírsejtek között felgyülemlő salakanyagok vízvisszatartást (ödémát) eredményeznek, amitől a felhám alatt réteg súlynövekedése következik be. Emiatt megszakadnak a bőrben a kollagénrostok és az elasztinszálak, ezáltal nem tudják feszesen tartani a szöveteket, és látható egyenetlenséggel kitüremkednek a bőrfelszínen.

A nyirokrendszernek nem lévén motorja, mint a keringésnek a szív, a nyirokkeringés helyreállításának, azaz a cellulitkezelésnek egyetlen módszere létezik, a nyirokmasszázs. A masszázs a salakanyagot és a vizet kimasszírozza a cellákból, a nyirokkeringésen keresztül (vese) pedig ki tud ürülni a szervezetből. Ezen nemkívánatos salakanyagok távozását elősegítve csökken illetve megszűnik a cellulit, keresztmetszeti fogyás keletkezik, feszesebbé válik a bőrfelszín és elsimulnak a ráncok. Az okozott vérbőség segíteni tudja a striás csíkok halványulását.

gép kezelőfeje két hengerből áll. Miközben a vákuum enyhén megemeli a kezelt szöveteket, a forgó hengerek finoman masszírozzák a bőrfelületet. A kezelés minden esetben testreszabott és egyéni, ugyanis a hengerek forgási iránya és sebessége a kezelt bőr adottságainak és a kezelés céljának megfelelően szabályozható.

A kifejlesztett Endermologie® technológia azért forradalmasította a nyirokmasszázst, mert a "szokásos" kék-zöld foltok helyett egy kellemes masszírozást érez a vendég. A masszázs nyomvonalát és irányát technológiai vizsgát tett testkezelő vagy kozmetikus irányítja.

kezelés megkezdése előtt szakembereink egy részletes beszélgetés során felmérik az Ön egészségi állapotát, megismerik életmódját annak érdekében, hogy a kezelés ne egy sablonos forgatókönyv szerint zajló eljárás, hanem egy valóban személyre szóló, hatékony módszer lehessen. A beszélgetés alkalmat ad arra, hogy szakemberünk megismerhesse az Ön igényeit és elvárásait a kezeléssel kapcsolatban.

A következő lépés a testalkat és a méretek felmérése. Ezeket az adatokat a névre szóló kezelőfüzetben rögzítjük és fényképpel egészítjük ki. A kezelőfüzetet és a képeket természetesen bizalmasan kezeljük; azokat kizárólag Ön és kezelője tekintheti meg. A kezeléssorozat előtt, közepén és végén készített fotók a hatékonyság igazolását szolgálják, és pontosan mutatják az elért eredményeket.

A kezelési idő általában 35 perc. A testkezeléshez minden kedves vendégünk saját testkezelő ruhát kap. Ez a vékony és rugalmas anyagból készült, szorosan a test vonalát követő LPG bodywear biztosítja a kellő diszkréciót és higiéniát.

kezelés sikere növelhető:

 • Méregtelenítéssel (diéta, infrakabin vagy szauna);
 • A nyirok- és vérkeringés serkentésére heti min. 2-3 kezeléssel;
 • A kezeléseket folyamatosan kell végezni, három napnál hosszabb kihagyás nélkül, min. 12 alkalommal;
 • Kellő folyadékbevitellel (napi 2,5-3 liter, lehetőleg szénsavmentes ásványvíz fogyasztásával);
 • A kúra alatt alkoholt fogyasztani nem ajánlott annak szénhidrát tartalma és toxikus hatása miatt;
 • Egészséges táplálkozással;
 • Rendszeres testmozgással.