A cellulitis elleni harcban

LPG a cellulit elleni harcban

A gép speciális kezelőfej computere igazodik a kötőszövet mélységéhez, a masszőr pedig beállítja a kezelési erősséget a bőr adottságaihoz. A gép egyszerre két műveletet végez: a kezelőfejen lévő két elektromosan hajtott görgő finoman masszírozza a bőrfelületet, közben a vákuumos pumpa beszívja, majd elengedi a bőrszövetet.

A kifejlesztett ENDERMOLOGIE technológia azért forradalmosította a nyirokmasszázst, mert a cellulit feltörése nem fájdalmas kék-zöld foltokat hátrahagyó kötőszövetet roncsoló terápiával történik, hanem egy kellemes, fájdalommentes masszázs segítségével. Felejtsük el azt a tévhitet, hogy valami csak akkor hatásos, ha fájdalommal jár! 
A francia kutatócsoport a vákuumot és a motorizált görgőket ötvözve olyak kezelőfejet alkotott, amely fájdalommentesen képes a felesleges zsírsejtek és salakanyagok nyirokrendszerbe vezetésére. 
A masszázs nyomvonalát és irányát technológiai vizsgát tett testkezelő irányítja, a kezelés erejét a páciens bőrének állapota illetve aznapi tűrőképessége figyelembevételével közösen állapítják meg. A testkezeléshez speciális vékony overált, bodyt viselnek a vendégek, amely egyfelől biztosítja a görgők egyenletes haladását, másrészt higiénikussá, diszkrétté teszi a kezelést.

Kezelési idő: 35-50 perc

A kezelés sikerének növelése érdekében javasoljuk:

•  a méregtelenítést - infraszauna használatával - amely a kezelés előtt fellazítja a kötőszövetet, így a cellulit feltörése sokkal hatékonyabban és eredményesebben végezhető;

•  a nyirok- és vérkeringés serkentése miatt min. hetente kétszer, bizonyos esetekben háromszor ajánlatos elvégezni a kezelést;

•  a kezeléseket folyamatosan kell végezni, 3 napnál hosszabb kihagyás nélkül min. 12 alkalommal;

•  a kellő folyadékbevitelről, azaz a szervezet "mosatásáról" gondoskodni kell (napi 2-2,5 liter, főleg szénsavmentes ásványvíz fogyasztásával);

•  a kúra alatt alkoholt fogyasztani nem ajánlott, annak szénhidrát tartalma és toxikus hatása miatt;

•  fokozottan ügyeljen az egészséges táplálkozásra (tanácsadással segítünk)

•  lehetőség szerint enyhe testmozgással egészítse ki a kúrát.

Minél több javasolt pontot teljesítünk, annál eredményesebb illetve látványosabb lehet a kezelés.

Az elhízásról 

Elhízással kapcsolatos információkért, kérjük látogasson el IDE!

 

A cellulit

A cellulit, más néven narancsbőr - ahogyan a magyar elnevezés is mutatja - a bőr rendellenessége. Sajnos ez az esztétikai probléma a nők 90%-át érinti. A bőr felszínén található hámréteg, s ez alatt a kötőszövet, mely sejtekből, a sejteket körülvevő rostokból illetve a köztes tereket kitöltő kocsonyás alapállományból áll.

Természetesen a sejtek anyagcseréjét vékony hajszálerek végzik, melyeknek van egy artériás (piros) és egy vénás (kék) oldala. Az artériás a bőrt tápanyaggal és oxigénnel látja el. A vénás keringés eltávolítja a széndioxidot és a salakanyagok egy részét. A vérereken kívül a nyirokhajszálerek is megtalálhatók itt, melyek feladata a felesleges víz és a salakanyagok nagy részének eltávolítása.

A cellulit kialakulásának folyamata a következő: 
A kötőszövet laza kötésű sejtjei között zsírsejtek is találhatók, melyek csoportosan helyezkednek el, sejtkötegeket alkotva. Ezeket a kötegeket úgynevezett szepták (elválasztó rostok) veszik körbe, melyek egymással összefonódva cellarendszert alkotnak. A helytelen életvitel és táplálkozás hatására a zsírsejtek térfogata növekszik, a szepták pedig próbálják őket „kordában” tartani. Így alakul ki a bőr felszínén látható narancsbőr. (Ahol behorpadást tapasztalunk, ott a szepták fala erősebben visszahúzza a zsírsejteket, ahol pedig kidudorodik, ott egy kicsit „lazábbra” engedi őket.)

A kellemetlen látványon kívül azonban egyéb rendellenes folyamatok is elindulnak, melyek a cellulit súlyosbodásához vezetnek. A megnövekedett zsírsejtek összenyomják a vér-és nyirokereket, így lelassul a kötőszövet anyagcseréje. Kevesebb oxigén és tápanyag jut a sejtekhez és kevesebb salakanyag illetve víz tud eltávozni a sejtekből. Ezek a pangó anyagok a sejtekben és a sejtek között felhalmozódnak még rosszabbá válik a bőrkép és a bőr felszíne hideg tapintású lesz.

A cellulitkezelésben megkülönböztethetünk hagyományos kézi masszírozást, népi köpölyözésen alapuló fájdalmas, kék-zöld foltokat okozó kezeléseket, különböző elektromos technikákat, és szerencsére már létezik a francia LPG cég fejlesztésének eredményeként a fájdalommentes, látványos eredményességű vákuumterápiás nyirokmasszázs is. Minél fiatalabb a cellulit (nem a páciens!) annál hamarabb lehet kezelésében eredményt elérni.


A cellulit fokozatai:

•  0. fokozat: összecsípéskor nem jelentkezik cellulit;

•  1. fokozat: a párnácskák csak a bőr összecsípésekor jelentkeznek;

•  2. fokozat: a párnácskák csak álló helyzetben láthatók, fekvő helyzetben nem;

•  3. fokozat: a párnácskák álló és fekvő helyzetben egyaránt láthatók.